Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Castello Tricerchi

Castello Tricerchi

Vingården Castello Tricerchi ligger på den nordlige side af Montalcino. Det strækker sig over 400 hektar, hvoraf 13 bliver dækket med Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino vinmarker. I centrum af ejendommen står slottet, der blev bygget i det 13. århundrede af familien Altesi. I 1441 blev det overdraget til Tricerchi familien, og er i dag vingård og hjem for deres direkte efterkommere, familien Squarcia. Kælderen er beliggende hvor Tricerchi-familien troede det var det bedste sted at producere vin i det femtende århundrede, nemlig i fangekælderen. I fangekælderen er temperaturen næsten konstant året rundt takket være de meget tykke vægge og tunnellerne der løber over og under. I en del af strukturen er det stadig muligt at se gamle funktioner, herunder kornkammeret, der overlevede den sidste restaurering. Alt i denne del af slottet er som for 600 år siden, og de traditionelle metoder er blevet bevaret selvom teknologien har gjort sit uundgåelige indtog på det gamle slot.

Vinene bliver i dag produceret af Tommaso Squarcia der er den 17. generation på slottet. Hans passion og kompromisløse tilgang til produktion af kvalitetsvine overbeviste os om, at dette er en producent vi ønsker at satse på i fremtiden.

Bjergsiden der ligger bag slottet, er dækket af vinmarker, der strækker sig til søen nedenfor, som i oldtiden blev brugt til at levere vand til husholdningen samt til kunstvanding. Vinmarkerne er opdelt i syv enkeltmarker der hver i sær dyrkes på samme måde. Vinmarkerne hedder “Sløret”, “Slottet”, “Sant' Anna“, ”Søen“, ”Cypresserne” og “Den nye vinmark“.

De bedste druer bliver håndplukket til brunelloen fra de bedste enkeltmarker “Slottet” og ”Sant Anna”.