Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Jean Grivot

 

Grivot-familien stammer fra Jura og siden midten af ​​det syttende århundrede har de dyrket vin i Hautes-Côtes på Arcenant. I slutningen af ​​det attende århundrede, lige før den franske revolution, solgte Joseph Grivot sine vinmarker i Hautes Côtes for at bosætte sig i Vosne-Romanée, men det er hans søn Gaston der har udviklet Domaine Grivot.

I 1919 solgte Gaston sine vinmarker i de mindre områder for at købe en stor parcel af grand cru Clos de Vougeot. Du kan stadig se porten han byggede i dag. Han var en af ​​de første ønologer der fik eksamen fra universitetet i Dijon i 1920'erne, efterfulgt af sin søn, Jean, et par år senere. Sammen gjorde de Grivot navnet berømt i vinens verden. Ligesom sin far, købte Jean en parcel af grand cru jord, 31 ar Richebourg, og i 1984 og blev han efterfulgt af sin søn Etienne.

Etienne Grivot studerede vinavl i Beaune og gjorde sig erfaringer i Californien og andre steder i Frankrig. Disse erfaringer gjorde ham overbevist om, at domainets vine kunne forbedres. Det var vigtigt at gå tilbage til basis og genoprette jordens naturlige balance, studere udbytter, høst datoer, præ-fermention, maceration, gæringstemperaturer, brugen af ​​eg, mm.

Resultatet er behagelige, fine, rige og fulde vine, som kan gemmes i mange år, og som afspejler Bourgognes unikke terroir.

Mere information om producenten

På kortet herunder kan du se hvor Domaine Jean Grivot ligger og du kan besøge deres hjemmeside på www.domainegrivot.fr.

Vis som
Sorter efter
Vis pr. side