Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Lodali

"Du har brug for de bedste druer" sagde Giovanni Lodali i 1939 - ", fordi her er vin overalt, så hvis du ikke træffer de rigtige valg, går folk ud og køber andre steder".

Historien om denne vingård er historien om den hårde eksistens i Langabakkerne. Det er historien om Giovanni Lodali, en bonde og søn af bonde, der begyndte at lave vin til kunderne på hans lille restaurant i Treiso - den eneste eksisterende i det, der dengang var en lille landsby.

Efter krigen byggede Giovanni et hus og en stor kælder - og det var her han skabte rødderne og håbet for Lodali-familien, der er tæt knyttet til Treiso.

I 1955 fik hans søn Lorenzo sin eksamen fra den ønologiske skole i Alba. I 1958 producerede Lorenzo, sammen med sin kone Rita, sin første Barbaresco og Barolo. Forretningen gik godt og vinen blev også solgt til udlandet.

I 1982 døde Lorenzo. Rita, med sin lille søn Walter, fandt modet til at fortsætte og besluttede at fortsætte med projektet, og koncentrerede sig om kvaliteten og de typiske egenskaber der skaber en god Barbaresco og Barolo.

I 1998 var det Walters tur til at hente et eksamensbevis fra den ønologiske skole i Alba, og han var en endnu yngre arving til familievirksomheden end hans far havde været. Men han var allerede involveret i ​vinens verden, og han bragte nyt liv, pleje og forbedringer af terrænet på vinmarkerne Bric Sant'Ambrogio og Rocche dei Sette Fratelli med sig. Han fornyede udstyret i kælderen og perfektionerede vinfremstillings- og produktionsteknikkerne. 

I 2005 kom den første årgang af Lodalis Reserva Barolo og Barbaresco, kaldet Lorens (Lorenzo med Piemontesisk dialekt) med udvalgte druer fra vinmarkerne Bric Sant'Ambrogio og Rocche dei Sette Fratelli.

Giovanni, Lorenzo og Walter: tre generationer med deres hjerte og rødder i Langa området.

Mere information om producenten

På kortet herunder kan du se hvor Lodali ligger og du kan besøge deres hjemmeside på www.lodali.it.

Vis som
Sorter efter
Vis pr. side