Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Peri 46 Brut Millesimato

Italiensk Talento på Chardonnay. Spumante efter Champagne-metoden.
Producent: Peri Bigogno
DKK 125,00

Peri 46 Brut er lavet efter den klassiske metode på 100% Chardonnay-druer. Druerne er høstet tidligt for at opretholde et højere syreindhold, som er optimal for den lange gæringsproces som vinen skal igennem.

Vinen er lavet med gær og gæres på ståltanke ved en kontrolleret temperatur på mellem 18°C og 22°C for at bremse gæringen. Det følgende forår flaskes vinen og sættes til hvile i stakke i mørke omgivelser i kælderen.

Den konstante temperatur på 11-12°C favoriserer den langsomme process, hvor gæren omdanner restsukkeret til alkohol og naturligkuldioxid. Først efter tre års lagring og 46 måneder efter høsten er Peri 46 Talento klar.

Farven er klar strågul med gyldne reflektioner. Der er fine perler, vedholdende og næsten cremet. Næsen er rig og harmonisk med den karakteristiske duft af brødkrummer, som stammer fra gæren, samt et behageligt strejf af mandler, hasselnødder og figen.

Smagen er behagelig tør, kombineret med en friskhed, der harmonerer smukt med den elegante blødhed, der minder om deliakt silke.

Perfekt som ledsager til hele måltidet, særligt til fisk - både dampet og stegt - og aromatiske grøntsager.

Detaljer om produktet
Land Italien
Region Lombardiet
Årgang NV
Vintype Talento
Druesort Chardonnay
Alkoholprocent 12,5%
Serveringstemperatur 8°C
Flaskestørrelse 75 cl
Proptype Kork