Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Peri Rosé Brut Millesimato

Italiensk Talento på Pinot Noir og Chardonnay. Spumante efter Champagne-metoden.
Producent: Peri Bigogno
DKK 145,00

Peri Rosé Brut er lavet efter den klassiske metode på Pinot Noir og Chardonnay-druer. Druerne er høstet tidligt for at opretholde et højere syreindhold, som er optimal for den lange gæringsproces som vinen skal igennem.

Vinen er lavet med gær og gæres på ståltanke ved en kontrolleret temperatur på mellem 18°C og 22°C for at bremse gæringen. Det følgende forår flaskes vinen og sættes til hvile i stakke i mørke omgivelser i kælderen.

Den konstante temperatur på 11-12°C favoriserer den langsomme process, hvor gæren omdanner restsukkeret til alkohol og naturlig kuldioxid. Først efter tre års lagring og 46 måneder efter høsten er Peri Rosé Talento klar.

Farven er klar og sart lyserød. Der er fine perler, vedholdende og næsten cremet. Næsen er rig og harmonisk med et behageligt strejf af vilde jordbær, solbær og grape.

Smagen er behagelig tør, kombineret med en friskhed, der harmonerer smukt med den elegante blødhed, der minder om deliakt silke. Fremragende struktur, med noter af søde mandler og solbær.

God som aperitif eller til forretter med fisk.

Detaljer om produktet
Land Italien
Region Lombardiet
Årgang NV
Vintype Talento
Druesort 75% Pinot Noir, 25% Chardonnay
Alkoholprocent 12,5%
Serveringstemperatur 8°C
Flaskestørrelse 75 cl
Proptype Kork