Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Pierre-Yves Colin-Morey

Den unge Pierre-Yves Colin bliver hurtigt en af ​​de mest anerkendte vinproducenter i Bourgogne. Han har lavet vin hos Marc Colin, familiens Domaine, i over 10 år. Han læste til ønolog i Beaune og arbejdede på Chalk Hill samt vinfremstillingsvirksomheder i Nord Rhône, Languedoc og Loire, før han vendte tilbage til Bourgogne. Han og hans kone Caroline, Jean-Marc Moreys datter, grundlagde deres eget firma og lavede 150 kasser vin i alt fra fem appellationer i deres debutårgang 2001.

Tilgangen i både markerne og vingården er naturlig og ikke-interventionistisk. På Domaine Marc Colin eliminerede han brugen af ​​herbicider i de fleste vinmarker og skiftede til pløjning, hvilket fordyber rodsystemet og forbedrer vinens smag. Han følger den samme fremgangsmåde på sin egen vingård. Ca. 60% af den samlede produktion kommer nu fra vinmarkerne i Chassagne og Saint Aubin. De købte en ny presse i 2006, og Pierre-Yves høster nu mest af den købte frugt med sit eget hold. Produktionen af ​​1er og Grand Crus er stadig minimal - kun 2 eller 3 tønder fra hver vinmark.

Saften presses i tønder før primær fermentering, og så lader Pierre-Yves vinen vøre i ro så meget som muligt. Gæringen er altid igangsat af naturlig gær, og der pumpes ikke ligesom vinene heller ikke filtreres.

Pierre-Yves foretrækker også usædvanlige fade- ca. 80% af dem er 50% større end normale Bourgogne-fade. Afhængigt af årgangen lagres de fleste af de bedste vine på ny eg, men de større fade minimerer egens indflydelse og forsinker også malolaktisk fermentering. Kælderen holdes også meget kold for at forsinke malolaktisk fermentering yderligere - hvilket ideelt set slutter 8-9 måneder efter høst. Ca. 18 måneder efter høsten bliver vinen aftappet. Den udvidede elévage hjælper med at bevare aromatisk intensitet og renhed samt give vinene den rette balance for langvarig aldring.