Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Podere Le Ripi

Som de eneste i Danmark kan Vinolicious præsentere Francesco Illys spændende vinprojekt i Montalcino, Podere Le Ripi.

Podere Le Ripi råder over 54 hektar vinmarker i Montalcino. Indtil 1998 var jorden beboet af en hyrde og hans får, og der var ikke plantet en eneste vinstok. Illy har plantet vin på ejendommen fra år 2000 og indtil i dag, og dyrker vinen med stor respekt for jorden. Vinen dyrkes med økologiske principper og er fra 2010 på vej mod biodynamisk produktion.

Illy begyndte at plante Sangiovese i 2000 med en tæthed på de normale 5.000 rødder pr. hektar. Men i 2002 spurgte han sig selv, om ikke en højere tæthed ville give færre drueklaser per plante og dermed mere kvalitet. Så han reducerede afstanden mellem rækkerne fra 2,5 meter til 2 meter og nåede en tæthed på 6.666 planter pr. hektar. I 2003 besluttede han at prøve med endnu tættere planter - fem rækker med en meter og en på to meter for at give traktoren plads til at køre igennem. Det gav en tæthed på 11.111 pr. hektar.

Og i 2005 besluttede Illy sig så for at teste den tættest mulige opstilling af planterne med kun 40 cm mellem hver. Det gav en tæthed på vanvittige 62.500 pr. hektar. Den tætteste vinmark i verden. Illy valgte at plante dem i kvadrater af 4 x 4 meter, med 121 planter pr. kvadrat, og lod sine agronomer og ønolog ryste på hovedet af ham.

Illys tanke var, at man ved at plante vinen så tæt, ville kun tvinge rødderne til hurtigere at komme dybt i jorden, og dermed igennem flere forskellige jordlag, og dermed muligheden for at absorbere flere forskellige mineraler, og dermed give en bedre vin.

Og det kan smages. "Bonsai"-vinene er mere subtile og elegante, men aromaspektret er meget mere komplekst og blødt.

Du kan høre Illy fortælle om det i videoen herunder.

Mere information om producenten

På kortet herunder kan du se hvor Podere Le Ripi ligger og du kan besøge deres hjemmeside på www.podereleripi.it.

Vis som
Sorter efter
Vis pr. side