Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Tenimenti d'Alessandro

Vingården Tenimenti d'Alessandro startede i 1967, da d'Alessandro-familien flyttede fra Rom og købte 100 hektar af Manzano gården.

I 1988 begyndte Massimo d'Alessandro at eksperimentere på 5 hektar for at kunne bestemme kvaliteten af området. Indtil da blev der kun produceret blandede vine i Cortona. Det tog fire år med mikrovinfremstilling og omhyggelig undersøgelse af jorden og klimaet før valget faldt endeligt på Syrah.

Takket være Syrahs særlige akklimatisering til den tørre jord i Cortona blev resultatet fremragende med et stærkt præg af karakteristike jord.

Tenimenti d'Alessandro plantede herefter, i årene 1993-2002, i alt 40 hektar Syrah med en høj plantetæthed på 8.000 planter pr. hektar.

Tenimenti Luigi d'Alessandro har siden opnået stor international anerkendelse for deres Syrah - især for Il Bosco - og det har trukket store producenter som Antinori og Ruffino til området, hvor de også er begyndt at plante Syrah.

I 1999 opnåede Cortona-området D.O.C. status.

Jagten på kvalitet har været den drivende kraft og efter 20 års eksperimenteren fortsætter Tenimenti d'Alessandro med at investere i kvaliteten af sine vine med stor omhu.

I dag er deres Syrah en autentisk lokal vin og Il Bosco og Migliara er produceret af udvalgte druer af højeste kvalitet. Begge vine er i dag pejlemærke for den kvalitet man stæber efter blandt alle italienske Syrah-vine.

Mere information om producenten

På kortet herunder kan du se hvor Tenimenti d'Alessandro ligger og du kan besøge deres hjemmeside på www.tenimentidalessandro.it.

Vis som
Sorter efter
Vis pr. side