Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Tenuta di Trinoro

Andrea Frachettis første vineventyr er skabt på ejendommen Tenuta di Trinoro i det sydlige Toscana tæt på Lazio og Umbrien.

Ud over at eje en restaurant i Rom har Andrea Franchetti også arbejdet som vindistributør i New York i 1980'erne. Her fik han mange venner i branchen; blandt dem var Jean-Luc Thunevin fra Chateau Valandraud i Saint-Émilion og Peter Sisseck fra Domino de Pingus i Ribera del Duero. Hver var visionære i deres egen ret, og deres vine er nogle af de mest respekterede i hele verden, så der var ikke mangel på gode råd til Andrea. Men i sidste ende er det Andrea Franchettis genialitet, der har ført an i skabelsen af hans vine.

Tenuta di Trinoro var Franchettis første projekt. Det var og er en afvigelse fra den normale måde at gøre tingene på. Til en start valgte Franchetti et søvnigt hjørne af det sydlige Toscana til at plante sine vinstokke, et sted, hvor får og vilde roser var mere udbredt end vinstokke. Et sted, hvor nye druer ikke var blevet plantet i over et århundrede.

Så besluttede han sig for at plante sine vinstokke højt på skråningerne af Amiata, på et sted, hvor de eroderede klipper åbnede for kalksten og ler fra gammel havbund. Og sidst men ikke mindst så plantede han Bordeaux druesorter i stedet for den i Toscana allestedsnærværende Sangiovese. 

Vinstokkene er skabt fra podninger af nogle af de bedste vinstokke i Graves og St. Emilion. Udtynding er obligatorisk, og op til 60% af druerne fjernes for kun at beskytte de sundeste klaser. Vækstsæsonen i dette meget varmt hjørne af Toscana løber ofte helt ind i november, men de høje skråninger, hvor vinstokkene er plantet, sikrer at de forbliver i balance.

Med Tenuta di Trinoro er det lykkedes Franchetti at bevise, at det var muligt at lave vine, som kunne konkurrere med de bedste fra Bordeaux, i et område, som på daværende tidspunkt på ingen måde var kendt for kvalitetsvine - og så endda med druer, man aldrig før havde dyrket i området.

Mere information om producenten

På kortet herunder kan du se hvor Tenuta di Trinovo ligger og du kan besøge deres hjemmeside på www.tenutaditrinoro.it.

Vis som
Sorter efter
Vis pr. side